Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy Bloomberg HT'ye Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Yavuz gemisinin bugün itibariyla sondaja başlayacağını söyleyen Taçoy; "İnşallah bugün veya yarın sondaj haberini alırız." dedi.

Rum tarafının Akdeniz'de ne kadar hakkı varsa KKTC'nin de o kadar hakkı olduğunu belirten Taçoy "Biz Rum tarafına 'gelin birlikte karar alalım' dedik, dinlemediler. Güney Kıbrıs Rum yönetimi bir yaptırım uygulamaya çalışıyor, kendileri çalıp kendileri oynuyor." yorumunu yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nın 'Türkiye'nin sondaj faaliyetleri yasa dışıdır' açıklamasının yanlış olduğunu söyleyen Taçoy "ABD dengeli konumunu devam ettirmeye çalışıyor ama açıklaması tamamen yanlış. Güney Kıbrıs lehine verdiği açıklamalar, bu açıklamaların garantör Yunanistan'da yapılan bir toplantıdan sonra gelmesi  Avrupa'nın şımarık çocuğu Güney Kıbrıs'ı daha da şımartmaktadır. Biz yapılanın yanlış olduğunu söylemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.