Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed’in faizi yüzde 0.25- 0 aralığına çekmesinin ardından Kore Merkez Bankası acil bir toplantı ile gösterge faizi 50 baz puan indirerek tarihi düşük seviyesine çekti.

Kore Merkez Bankası küresel finansal krizden bu yana ilk kez bir acil toplantıya giderek yedi günlük repo faizini 50 baz puan indirdi.

Küresel resesyon endişelerinin, salgının  pandemiye dönmesiyle derinleşmesi  finansal piyasaların olumsuz etkilenmesi tüketicileri evde kalmaya zorluyor ve iş aktivitesi sert gerilemesini sürdürüyor.

Fed, 100 baz puanlık faiz indirimine giderek fonlama faizini yüzde 0 - 0.25 aralığına çekerken, tahvil alımlarını en az 700 milyar dolar artırma taahhüdünde bulundu. Koronvirüs salgınına karşı ABD ekonomisine tampon oluşturmaya çalışan politika yapıcılar en son 3 Mart Salı günü acil toplanarak 50 baz puan faiz indirimine gitmişti.

Japonya Merkez Bankası da (BOJ), Fed'in dün gece yarısı koronavirüs kaynaklı şokların hızla artmasının ardından gösterge faizi sıfır seviyesine indirmesi sonrası teşvikleri güçlendirmiş, ancak negatfi bölgede bulunan gösterge faizini düşürmemişti. BOJ Borsa fonlarının (ETF) net alımları için belirlediği hedefi de 12 trilyon yene (112 milyar dolar) yükseltti.