Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Türkiye'de 3 milyon 773 KOBİ olduğunu, bunun 3 milyonunun Bakanlar Kurulu kararıyla KOSGEB'in hizmet vermesi gereken KOBİ tanımına girdiğini söyledi.

İbrahimcioğlu, daha önce sadece sanayi sektörüne hizmet eden KOSGEB'in 2009'dan sonra küçük, orta ve mikro ölçekli işletmelerin tamamına destek veren bir kurum haline geldiğini dile getirerek 2002'den bugüne kadar ise KOSGEB'in 1 milyon 297 bin KOBİ'ye bugünkü değerle 90 milyar liranın üzerinde destekte bulunduğunu kaydetti.

Kurumun 2023 yılındaki faaliyetlerine değinen İbrahimcioğlu, "KOSGEB de aslında finansal erişim sağlayan bir kurum. Hibe ve geri ödemeli olmak üzere destek veriyor. Desteklerinin yüzde 33'ü geri ödemeli, yüzde 67'si hibe. 107 bin KOBİ'ye 18 milyar TL destek verdi KOSGEB 2023 yılında. Bunun 12,8 milyar lirası son iki ay, kasım ve aralık ayında deprem bölgesinde afetzede KOBİ'lerimize verdiğimiz destek." diye konuştu.