Advertisement

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal “Koza Altın’ı belki Türkiye Varlık Fonu’na devredebiliriz” diye konuştu.

Giresun'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın tablet dağıtımı töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gülal, fon bünyesindeki şirketlerin satış süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gülal, "Koza Altın ve Erciyes Anadolu Holding gibi birçoğunda müsadere kararı çıktı. Eğer karar kesinleşirse bu şirketler artık Hazine'nin malı olacak. Hazine'ye geçmesinin ardından bir kısmına farklı şeyler düşünüyoruz. Mesela Koza Altın çok stratejik bir firma, altın üretiyoruz. Bunu diyoruz belki Türkiye Varlık Fonu'na devredilebiliriz. Erciyes Anadolu Holding ve Aydınlı Grup için belki halka arz çalışması yapabiliriz. Belki kısmi de olsa bir satış gündeme gelebilir. Kısa vadede bunların hepsi hukuki sürecin kesinleşmesine bağlı." ifadelerini kullandı.

An itibarıyla 804 şirketin TMSF bünyesinde olduğunu belirten Gülal “Bunların 30 Eylül 2020 itibarıyla öz kaynak büyüklüğü 27,6 milyar lira, aktif büyüklüğü de 66,5 milyar lira. Yaklaşık 4,5 yıldır yönettiğimiz bu şirketlerde ortalama olarak öz kaynakları yüzde 52, aktifleri yüzde 56 büyüttük” ifadelerini kullandı.

Haberin etkisiyle Koza Altın hisseleri yükseldi

TMSF Başkanı Gülal'in açıklamalarının ardından Koza Altın hisseleri yüzde 7'ye yakın yükselişle 83 TL seviyelerini aştı.