Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler KPMG "etkin finansal dönem"i konuştu

KPMG "etkin finansal dönem"i konuştu

  • Danışmanlık şirketi KPMG Türkiye'nin Almanya'dan gelen uzmanlarının katılımı ile "Etkin Finansal Dönem Kapanışı" konulu seminer gerçekleşti

Giriş: 01 Kasım 2010, Pazartesi 11:38
Güncelleme: 01 Kasım 2010, Pazartesi 11:38

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Etkin Finansal Dönem Kapanışı “Quality Close” konulu seminerde İdil Gürdil şirket yönetimini 200 km hızla araba kullanmaya benzeterek, şirketlerin doğru ve zamanında karar alabilmeleri için, mutlaka tıpkı araba göstergelerinin doğru çalışması gibi, kapanış ve raporlama süreçlerinin de doğru, zamanında ve etkin olması gerektiğini belirtti.

İdil Gürdil yaptığı konuşmada, Etkin Finansal Dönem Kapanışı ile temel olarak, finansal dönem kapanışının süreç akışı, organizasyon, teknoloji ve insan kaynağının kullanımı boyutlarının incelendiğini, maliyetlerin düşürülmesinin yanı sıra hız ve kaliteyi arttırmanın amaçlandığını belirtti. Bu sayede finansal ve diğer performans göstergelerinin üst yönetime gerçek zamanlı olarak raporlanmasının ve üst yönetimin daha sağlıklı kararlar almasının desteklenebileceğini söyledi.

Gürdil, son on yılda, kaynak kullanımı ve ilginin, işletme performansını iyileştirmekten yasal uyumluluğa doğru kaydığını belirtti. Bu durumun yasal uyumluluk, performans ve şirket hedefleri arasında artan bir dengesizliğe sebep olduğunu ekledi.

Daha sonra Gürdil, Türkiye’deki duruma ilişkin gözlemlerini de dile getirdi. Yeni yasal düzenlemeler ve zorlayıcı ekonomik koşullara değindi; zamanında ve şeffaf raporlamanın önemine dikkat çekti. İdil Gürdil, Mali işler ve ERP uygulamalarının gerekliğini vurgulayarak, bu sistemlerin, şirketlerin bütçe-performans yönetimi beklentilerini karşılamasına yardımcı olacağını savundu.