Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto varlık alım satım platformu Kraken, iş gücünün yüzde 30’unu oluşturan 1,100 çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

Günlük işlem hacmine göre dünyanın en büyük üçüncü kripto varlık alım satım platformu olan Kraken’ın işten çıkarma kararı, platformun rakipleri Coinbase ve Gemini’ın aldığı benzer kararların ardından geldi. Kripto varlık fiyatlarının düşmesiyle platformlardaki aktivitenin de azalması nedeniyle, platformların gelirleri de düştü. Buna ek olarak FTX’in iflası da piyasadaki belirsizliğe katkı sağlıyor.

Platformdan yapılan açıklamada “Maalesef finansal piyasalar üzerindeki olumsuz etkiler devam etti ve maliyetlerimizi talep ile uygun hale getirmemizi sağlayacak seçenekler tükendi” dendi.

Kraken’ın son dönemde hızla büyüdüğü, fakat bu işten çıkarmayla şirketin iş gücünün bir yıl önceki durumuna geri döneceği belirtiliyor.

Bloomberg Opinion Yazarı Aaron Brown, “Bu durum çoğunlukla kripto alım satım hacminin azalması ile bağlantılı. Buna ek olarak, neredeyse tüm teknoloji şirketlerinin iyi zamanlarda gereğinden fazla işe alım yapması, kötü zamanlarda işten çıkarmaları gerekli hale getiriyor” dedi.

Kraken, birkaç gün önce ABD Hazine Bakanlığı’na, İran’a olan yaptırımları ihlal etmesi nedeniyle 362 bin dolar ödemeyi kabul etmişti. İki ay önce ise, şirketin CEO’su Jesse Powell, görevinden ayrılacağını açıklamıştı.