Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

UBS, gelen talep üzerine varlıklı müşterilerine kripto para yatırım hizmeti sunmayı planlıyor.

Bloomberg News’in haberine göre, İsviçreli banka kripto varlıkları müşterilerine sunmak için birçok alternatif üzerinde düşünüyor. Üçüncü parti araçlar üzerinden yatırım yapma planı değerlendirilirken, herhangi bir yatırım hizmeti sadece varlıklı ufak bir müşteri kesimine sunulacak.

UBS’in CEO’su Ralph Hamer hem maliyetleri düşürmek hem de operasyonları dijitalleştirmek için çalışıyor. Varlıklı müşterilerine daha fazla ürün satabilmek için yapay zeka çözümlerini kullanmayı düşünen Hamer, bankada teknolojiye ayrılan harcama bütçesini de artırıyor.

Goldman, Citi ve JP Morgan'dan kripto adımı

Goldman Sachs, Citi ve JP Morgan da müşterilerinin talebi üzerine kripto varlık hizmetlerine başlayacaklarını duyurmuştu.

JP Morgan bu yaza kadar müşterilerine Bitcoin fonu hizmeti sağlamayı planlarken, Goldman Sachs yatırımcılarına Bitcoin türev enstrümanları sunmaya başladı. Spot kripto para piyasasında bulunmayan kurum herhangi bir duyuru yapmadan ilgili türev enstrümanları yatırımcıların kullanımına açmıştı.

Citigroup ise müşterilere henüz kripto para ile ilgili hizmetlerin sağlanmadığını fakat finansman ve muhafazanın düşünülenler arasında olduğunu belirtmişti.

Bankanın Küresel Kur Müdürü Itay Tuchman Financial Times’a “Bizim için farklı seçenekler mevcut ve müşterilerimize en iyi nasıl hizmet edebileceğimizi değerlendiriyoruz. Bu bankanın kendi hesaplarıyla işlem yapma çabası olmayacak” demişti.