Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto varlık platformu Rain, 10 Ocak’ta Paradigm ve Kleiner Perkins ortak liderliğinde yürütülen B serisi finansman turunda 110 milyon dolar yatırım aldı.

Şirket, topladığı finansmanı başta Türkiye olmak üzere faaliyette bulunduğu ülkelerde lisans almak, farklı bölgelere açılmak, teknolijisini geliştirmek ve ekibini büyütmek için kullanacağını kaydetti.

Konuyla ilgili Rain ekibinden yapılan açıklamada, “Büyümeye odaklandığımız Türkiye’de, regülasyon odağındaki çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz. Daha açık ve kapsayıcı bir finansal sistem konusunda bizimle aynı hedefi paylaşan Paradimg, Kleiner Perkins ve Coinbase gibi alanlarının en nitelikli yatırımcılarından bazılarıyla birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

2021’de Türkiye’deki çalışmalarını hızlandıran ve öz sermayesini 50 milyon TL’ye yükselten Rain global ölçekte 185 bin aktif kullanıcısı olduğu belirtiliyor.

Rain Türkiye Genel Müdürü Mehmet Çamır küresel olarak alınan yatırımın Rain’e duyulan güvenin göstergesi olduğunu söyleyerek, “Rain olarak bankacılık sektörü temsilcileri ile güçlü ilişkilerimiz ve yasal düzenlemelere tam uyum konusundaki hassasiyetimiz herkesin güvendiği bir yapı inşa etmemizi sağladı. Bunun yansıması olarak da dünyanın çok önemli kurumlarından 110 milyon dolar gibi oldukça büyük bir yatırım aldık. Türkiye’de kripto alanında regülasyonların konuşulduğu şu günlerde Rain’in önceliği; herkesin kripto varlıklara güvenli şekilde erişmesini sağlamak ve regülasyonlara uyumdur. Alınan yatırımlar yenilik ve kullanıcı güvenliğini geliştirmek, ayrıca Rain’in Türkiye pazarındaki büyümesini desteklemek için faydalanılacak” değerlendirmesinde bulundu.