Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin yönetiminin Evergrande patronuna borçlarını kendi servetiyle ödemesi çağrısının ardından şirket varlık satışını gündeme almış görünüyor.

Bloomberg'in konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, zor durumdaki Çinli emlak geliştirme şirketi China Evergrande Group’un otomotiv biriminin, İngiliz startup Protean Electric’i e-mobilite şirketi Bedeo’ya satmaya oldukça yakın.

Bu anlaşmanın, hafif ticari araçlar ve sıfır emisyonlu ulaşım teknolojisi üreten Avrupa odaklı Bedeo’nun Asya ve ABD’ye genişlemesine yardımcı olması bekleniyor. Satış tutarının ise hemen öğrenilemeyeceği kaydedildi.

2019 yılında satın almıştı

Protean, elektrikli araçlar, sürücüsüz araçlar ve ticari araçlarda kullanılan motor teknolojileri üretiyor. Şirketin İngiltere, Çin ve ABD’de yaklaşık 150 çalışanı bulunurken 200’den fazla patenti de elinde tutuyor.

Şirketin internet sitesine göre, firmayı daha önce Honda Motor Co. için Formula 1 yarış otomobili motorları tasarlayan CEO Andrew Whitehead yönetiyor.

2021 yıllık raporuna göre, Evergrande Protean’ı, emlak geliştirme şirketinin elektrikli araç işine girmek üzere gerçekleştirdiği bir dizi anlaşmanın bir parçası olarak, 2019 yılında 58 milyon dolara satın almıştı. Şirket, iflas eden Saab Automobile’den kalanların satın alınması dahil, bu satın almalar için milyarlarca dolar harcadı.