Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ünlü hedge fon yöneticisi John Paulson, şöhret ve zenginliği bulduktan yaklaşık on yıl sonra sektörden çıkıyor. Şirketini aile ofisine çevirdiğini açıklayan Paulson, hedge fonlardan çıkan büyük isimler listesine eklendi.

Son finans krizinden önce konut piyasasına karşı pozisyon alarak büyük bir başarı elde eden yatırımcı, sonrasında bu başarıyı sürdürememişti. Şimdiyse başka bir ekonomik çalkantının ortasında, yatırımcılarının paralarını iade ederek kendi servetine odaklanacak.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 4.4 milyar dolar kişisel serveti bulunan Paulson, son dönemde havlu atan efsanevi isimler listesine katılmış oldu.

Louis Bacon, geçen yıl eskiden düzenli olarak sağlanan çift haneli getirilerin azaldığını belirterek geri çekildi. David Tepper da şirketini dönüştürdüğünü, ancak birkaç müşterisini tutmayı planladığını belirtmişti.

1990'lı yılların iki ünlü ismi Stan Druckenmiller ile George Soros, aile ofisine dönen ilk fon yöneticileri arasında yer alıyor.

Fon yöneticilerinin sektörden çıkma kararı yatırım dünyasında yaşanan büyük değişimle gelen çalkantıyı gösteriyor. On yıllar boyunca Wall Street'e hükmeden bir zamanların güçlü isimleri, çok daha düşük maliyetli algoritmaların yönettiği endeks fonlarıyla rekabet etmekte zorlanıyorlar.

Şirketine 1994 yılında start veren Paulson, bu hafta yatırımcılara gönderdiği mektubunda, Paulson & Co.'nun özel yatırım ofisine dönüşeceğini ve tüm dış yatırımcıların sermayelerini iade edeceğini belirtti.

Servetini on yıldan uzun bir süre önce konut piyasanına karşı pozisyon alarak edinen Paulson'un şirketinin varlıkları 2011'de gördüğü 38 milyar dolarlık zirveden Kasım 2018 itibarıyla 9 milyar doların altına gerilemişti.