Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Asya hisse senetleri yatırımcıların Çin – ABD ticaret görüşmelerine ilişkin yeni gelişmeleri beklerken sınırlı düşüş kaydetti. Yuan dolar karşısında 7 seviyesinin üzerindeki seyrini ikinci güne taşıdı.

Tokyo, Şanghay ve Sydney hisse senetleri gerilerken Seul ve Hong Kong hisseleri yatay seyretti. S&P 500 Endeksi ABD hizmet PMI verisinin Fed faiz indirimi fiyatlamasını daha da azaltmasının ardından bir miktar düşüşle kapattı. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi bu haftanın başında yükselmesinin ardından geri çekildi. Avustralya tahvil faizleri Temmuz sonundan beri görülen en yüksek seviyeye çıkarken Japonya tahvil faizleri de tırmandı.

Çin, Devlet Başkanı Xi Jinping'in anlaşma imzalamak üzere ABD'ye seyahat etmeyi kabul etmesinin öncesinde ABD'nin vergileri geri almasını istiyor. Aynı zamanda traderlar, ABD'de açıklanan son imalat dışı sektör verilerinin kırılgan ekonomik büyüme görünümü karşısında biraz rahatlama sağlamasıyla parasal genişleme beklentilerini azaltmayı sürdürdü.

Bloomberg Economics kıdemli ABD ekonomisti Yelena Shulyatyeva Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “İmalat sektöründeki endişeler hizmet sektörüne sıçramıyor gibi görünüyor, en azından önemli ölçüde.” dedi.

Petrol geri çekilirken altın Salı günkü düşüşünün ardından yükseldi. Çin dışında işlem gören yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) beklenenden güçlü fiksinginin ardından Salı günkü kazançlarını artırdı.

Hisse senetleri

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saatiyle 13:32'de yüzde 0.2 düştü.
Japonya Topix Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 düştü.
Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 azaldı.
S&P 500 Endeksi Salı günü yüzde 0.1 düştü. Vadeliler fazla değişmedi.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.1 geriledi.

Döviz

Yen yüzde 0.1 yükselerek dolar karşısında 109.06'dan işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 yükselerek 6.9970'ten alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi 11074'te sabit kaldı.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan düşüşle yüzde 1.84 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 6 bp artarak yüzde 1.26'ya yükseldi.

Emtia

WTI petrolü yüzde 0.6 düşüşle varili 56.90 dolar oldu.
Altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,486.47 dolara geldi.