Advertisement

Avrupa ve ABD hisse senedi vadeli kontratları, yatırımcılar ABD'li şirketlerin bilançoları ve ticaret müzakereleriyle ilgili olası gelişmelerle geçecek yopğun haftayı beklerken Salı günkü işlemlerde yükseldi. Petrol İran Körfezi'ndeki gerilime bağlı son kazançlarının ardından dengelendi.

Asya hisse senetleri Tokyo endekslerinin öncülüğünde yükseldi. Hong Kong ve Şanghay hisselerinin kazançları sınırlı kaldı. ABD hisse vadelileri, teknoloji hisselerinin Wall Street'ta Pazartesi günkü yükselişe öncülük etmesi sonrasında arttı.

Yen doların önemli paralar karşısında yükselmesiyle zayıfladı. Sterlin Brexit'in İngiltere'yi halihazırda teknik resesyona sokmuş olabileceğini gösteren bir NIESR tahminlerinin ardından kayıplarını artırdı. ABD Hazine tahvili faizleri yüzde 2.05 civarında seyretti.

Bu hafta açıklanacak bilançolar, ekonomik yavaşlamanın sinyallerini ve ticaret anlaşmazlığının şirket karlarını etkilediğine dair işaretler barındırabileceği dolayısıyla yatırımcıların odağında olacak. ABD ile Çin aylar sonrasında ilk kez yüz yüze görüşmeye yaklaştı. Teknoloji şirketlerinin yöneticileri ve üst düzey Beyaz Saray yetkililerinin Pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantının Çinli Huawei Technologies Co.'nun satış yasağının hafifletilmesi yönünde yeni bir adım olması bekleniyor.

Finansal teknoloji platformu X-Chainge'in direktörü ve kurucu ortağı Nick Twidale, müşteri notunda “Piyasalar volatilitede bir miktar artışa hazır görünüyor. ABD bilançolarında traderlar ticaret konusunun büyük oyunculara ne kadar etki ettiğine bakacak.” dedi ve ABD ile Çin arasındaki görüşmelerin gelecek hafta devam edebileceği yönündeki haberlerin güveni destekleyebileceğini ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD borç tavanının iki kanat tarafından da üzerinde uzlaşılarak iki yıllığına yükseltildiğini açıkladı.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1'den daha az yükseldi. Dayanak endeks Pazartesi günü yüzde 0.3 artmıştı.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.5 arttı.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.8 yükselişle kapandı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.4 arttı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 arttı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 0.3 düşüşle 108.16 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan 6.8836'dan alıcı buldu.
Bloombegr Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Euro/Dolar paritesi 1.1192'ye geriledi.
Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.2 ekside 1.2456'dan işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.05 oldu.
Avustralya'da 10 yıl vadelilerinin faizi 2 bp azalarak yüzde 1.31 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.2 yükselişle 56.33 dolara geldi.
Altın yüzde 0.6 düşüşle onsı 1,416.21 dolara geriledi.