Advertisement

Hong Kong'da işlem gören Çin şirketleri kazançların önemli kısmını kaydederken, Hang Seng Endeksi 30 bin seviyesine yaklaştı. Japonya hisseleri düştü. Nasdaq 100 Endeks vadelileri iyi performans gösterdi. Beklenenden daha fazla abone açıklayan Netflix Inc. seans sonrası işlemlerde yükseldi.

ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi. 10 yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 1.09 civarında işlem görüyor. Ham petrol ve altın fiyatları yükseldi. Yatırımcılar, ABD'de yeni yönetimin ekonomik büyümeyi desteklemek için yasal gücünü kullanacağı beklentisiyle reflasyon işlemlerine dönüş sinyalleri veriyor. Bununla birlikte Janet Yellen, yeni Hazine Bakanı olarak göreve başlama konuşmasında seçilmiş Başkan Joe Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık Kovid-19 paketine karşı şimdiden Cumhuriyetçilerden kaynaklı direnç ile karşı karşıya kaldı.

İşsizlere ve küçük işletmelere yapılacak yardımın "karşılığını vereceğini" söyleyen Yellen, koronavirüsten etkilenen ekonomiyi kurtarmak için kanun yapıcılara büyük adımlar atma çağrısında bulundu. Aynı zamanda ABD'nin Çin'in istismarcı ticari ve ekonomik uygulamaları ile mücadele etmeye hazırlıklı olduğunu ve Biden yönetiminin zayıf dolar hedeflemeyeceğini söyledi.

Jefferies International stratejisti Mohit Kumar, "Yellen pozitif bir unsur. Fed ile ABD Hazine Bakanlığı arasında daha iyi bir iş birliği, parasal ve mali politikaların birlikte ve destekleyici şekilde çalıştığını görmeliyiz. Bu risk algısı için iyi bir durum." dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14.11'de yüzde 0.1 yükseldi. Gösterge endeks Salı günü yüzde 0.8 arttı.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi fazla değişmedi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 tırmandı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yatay seyretti.

Döviz

Bloomnberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 yükselişle 1.2143'ten işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.2 yükselerek 6.4658'den alıcı buldu.
Yen yüzde 0.1 artıda dolar karşısında 103.75'ten işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.09'da fazla değişmedi.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 1.09 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.7 yükselişle varili 53.35 dolara geldi.
Altın yüzde 0.5 değer kazanarak onsu 1,850 dolara yükseldi.