Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de pandemi kısıtlamalarına getirilen esneklikle Çin başta olmak üzere küresel Borsalar yükselirken dolar risk iştahındaki artışla geriledi.

Ulusal Sağlık Komisyonu, 80 yaş üstü için aşılamanın hızlanacağını duyurdu. Öte yandan St. Louis Fed Başkanı James Bullard yatırımcıların yüksek faiz ihtimalini hafif aldığı uyarısını yaptı. New York Fed Başkanı John Williams politika yapıcıların enflasyonu önlemek için daha yapacak çok işi olduğunu belirtirken Başkan Yardımcısı Lael Brainard ise arz şoklarının enflasyon riskini yükselttiğini dile getirdi.

Çin ve Hong Kong borsaları bugün yüzde 2'nin üzerinde yükselirken Avrupa ve ABD vadeli endeksleri de yükseldi. Japonya'da Topix endeksi düştü.

Dolar 2 günlük yükselişin ardından geriledi. Euro, Japon yeni, offshore yuan ve İngiliz sterlini yükseldi.

Bitcoin yüzde 1,6 artarak 16,456 dolar, ether yüzde 2,8 artışla 1,204 dolar oldu. Ham petrol ise OPEC ülkelerinin küresel talepteki zayıflamaya yanıt olarak arz kısıntılarına devam edeceği beklentisiyle yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı. Spot altının ons fiyatı yüzde 0,7 artarak 1,754 dolar oldu.

Yatırımcılar yarın Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalara odaklandı. Birçok ekonomist gelecek ayki toplantıda faiz artış hızının yavaşlamasını bekliyor.