Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey’in açıklamaları sonrası yaşanan satış dalgası ABD hisse senetleri piyasalarını vururken dolar güvenli liman olarak gücünü koruyor.

Nasdaq 100 Salı gününü yüzde 1,1 düşüşle iki yılın dip seviyesinde kapatırken S&P 500 de yüzde 0,7 ekside günü tamamladı. Vadeli piyasada ise toparlanma emaresi görülüyor. S&P 500 vadelileri sabah saatlerinde yüzde 0,5 artıda.

Asya Pasifik’te Hong Kong Hang Seng endeksi teknoloji hisseleri öncülüğünde yüzde 2 düşerken son 10 yılın en düşük kapanışına doğru ilerliyor. Çin CSI 300 de yüzde 1'i aşan gerileme kaydederken Çin anakara Borsaları iki yılın dip seviyelerinde.

Risk iştahındaki düşüş doları desteklerken dolar/yen kuru 146’yı da aşarak daha önce Japon hükümetinin müdahalesi ile sonuçlanan seviyeleri de geçti.

Salı günü 2010’dan beri en yüksek kapanış seviyesini kaydeden ABD 10 yıllık tahvil getirisi bu sabah iki baz puan düşüşle yüzde 3,93 seviyesine geriledi.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey’in fon yöneticilerine bankanın tahvil piyasasına müdahalesinin bu hafta sona ereceğini söylemesi sterlinde ve hisse senetlerinde sert satışı tetikledi.

Bailey Salı günü Washington’da, Institute of International Finance yıllık toplantısında yaptığı konuşmada “Programa katılan tüm fonlara ve firmalara sesleniyorum. Pozisyonlarınızı kapamanız için üç gün kaldı” diyerek 65 milyar sterlinlik acil tahvil alım programının gelecek haftaya uzatılmayacağı mesajını verdi.