Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları bu sabah ABD borsalarının pozitif kapanışı ve Çin teknoloji şirketlerinin açıkladığı beklentilerden olumlu bilançoların desteği ile yükseliyor.

Perşembe günü ABD’de S&P 500 endeksi yüzde 1,99, Nasdaq 100 yüzde 2,79 yükselişle kapandı. Yükselen enflasyona karşın dün açıklanan ilk çeyrek kişisel tüketim verisinin yüzde 3,1 ile beklentilerin üzerinde artması hisseleri olumlu etkiledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi de üç günlük düşüşün ardından ilk kez yükselişe geçti, aralıksız ikinci haftalık yükselişine ilerliyor. Hong Kong Hang Seng endeksinde yüzde 2'yi aşan yükseliş dikkat çekti. Hong Kong borsasının sert yükselişinde Alibaba Group Holding Ltd. ve Baidu Inc.’in açıkladığı güçlü bilançoları etkili oldu.

ABD vadeli endeksleri ise hafif ekside işlem görüyor.

Bloomberg Dolar Endeksi de iki gündür düşüyor ve 12 Mayıs’taki tepe seviyesinden neredeyse yüzde 3 gerilemiş durumda.

Citi ABD hisse tavsiyesini aşağı revize etti

Citigroup Inc. stratejistleri, ABD hisse senetlerine ilişkin tavsiyelerini resesyon riski nedeniyle ‘nötr’ seviyesine indirdi ve büyümede yavaşlama uyarısında bulunan ve sayısı giderek artan bankalar arasına katıldı.

Aralarında Dirk Willer’in de olduğu stratejistlerin 27 Mayıs tarihli notlarında, piyasanın “sönmeye başlayan bir balon” işaretleri sunduğu, belirsizliğin çok yüksek olduğu ve ABD Merkez Bankası Fed’in de endişeleri çok fazla gidermediği belirtildi.

Notta, “Fed’in hisse senetleri ve büyümedeki zayıflığa tepki vermesinin muhtemelen zaman alacağı göz önüne alındığında, uzun zamandır ‘alım’ yönünde olan ABD hisse senedi ağırlığımızı ‘nötr’e çekiyoruz” denildi. Citi’den önce BlackRock Inc. ve Morgan Stanley de Fed’in enflasyonla mücadele ettiği bir ortamda, büyümenin zayıflamasından doğacak risklere işaret etmişti.