Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel piyasalar bugün Noel tatilinden dönerken, Wall Street’de S&P 500 endeksinin rekor seviyeye yaklaşmasının ardından Asya Borsaları da yükseliyor.

S&P 500 endeksi salı gününü yüzde 0,42 yükselişle 4.775 seviyesinden tamamladı. Bu sabah TSİ 08:03’te vadeli işlemlerde ABD endeksleri yatay, Avrupa endeksleri ise artıda. MSCI Asia Pacific Index yüzde 0,9’a kadar yükselirken, 4 aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinden kapanmaya hazırlanıyor.

Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi, artan demir cevheri fiyatlarının maden hisselerini desteklemesiyle Nisan 2022’den bu yana en yüksek gün içi zirvesine ulaştı. Hong Kong hisseleri de tatil dönüşü, Pekin yönetiminin oyun endüstrisine yönelik tutumunu yumuşatmasının ardından Çinli teknoloji firmalarının öncülüğünde yükseldi.

Çin hisse senetleri, olumlu baz etkilerinin yardımıyla ülkenin sanayi karlarında büyüme hızının arttığını gösteren verilerin ardından önceki kayıplarından toparlandı. Dolar çoğu önemli para birimine karşı yatay seyrediyor. ABD’de dün gerçekleştirilen 2 yıllık tahvil ihalesinde getiri, piyasa getirisinin altında kalarak yüksek talebe işaret etti.

Yüksek talep Fed faiz indirimleri beklentilerine de işaret ederken, swap piyasaları şu anda mart ayına kadar faiz indirilmesini yaklaşık yüzde 80 ihtimalle fiyatlıyor.