Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel yeşil tahvil piyasası, Eylül ayındaki rekor satışların ardından toplamda 1 trilyon dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Çevre dostu menkul kıymetlerde toplam satışlar son yıllarda, BloombergNE'in verilerine göre, 2020 yılındaki 200 milyar doların üzerindeki satışlar ve 2019 yılının son dokuz ayındaki yüzde 12'lik artış dahil hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Bu durum, daha fazla firmanın ve ülkenin, daha temiz bir büyüme için projeleri fonlamak amacıyla ilk kez yeşil menkul kıymetlere dönmeleri ile birlikte gerçekleşti.

BNSF sürdürülebilir finans iş ortağı Maia Godemer, "Çevre, sosyal ve yönetişim kriterlerinin entegrasyonu yatırımcılar için hiç 2020 yılında olduğu kadar önemli olmamıştı," dedi ve "Bu finansman çeşitleri önümüzdeki yıllarda sadece hacim olarak büyümeyecek, ilave inovasyon da göreceğiz" şeklinde görüş bildirdi.

Çevre projelerini desteklemek için çıkarılan yeşil tahviller, iklim değişikliğindeki büyümeyi durdurma ihtiyacına ilişkin endişelere bağlı olarak artan bir taleple karşılaşıyor. Sırf Eylül ayında, Almanya'daki ilk ihraçlar, aralarında Volkswagen AG'nin bulunduğu oto üreticileri üçlüsün ihraçları ve varlık bakımından ABD'nin en büyük bankası JPMorgan Chase & Co.'nun satışları dahil 50 milyar doların üzerine çıktı.