Advertisement
HABERLER ABONE OL

CNBC’nin Reuters Haber Ajansı’na dayandırdığı haberine göre, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer Japonya Ekonomi Bakanı Toshimitsu Motegi ile ticaret görüşmelerini hızlandırmak için görüşmek üzere 24 Mayıs’ta Japonya’ya gidecek.

ABD Başkanı Donald Trump ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin Nisan ayının sonundaki görüşmesinden sonra, Trump iki ülkenin kendisinin Mayıs sonunda Tokyo’ya gerçekleştireceği ziyarete kadar yeni bir çift taraflı ticaret anlaşması yapabileceklerini söylemişti.

ABD Başkanı Trump, Nisan ayında Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi iki günlük bir ziyaret kapsamında Beyaz Saray'da ağırlamış ve ABD-Japonya ilişkilerinin çok iyi seviyede olduğunu vurgulamıştı. 

Oval Ofis'te basın mensuplarına açıklama yapan Trump, "Esas itibarıyla Japonya ile uzun vadeli ve iyi bir ticaret anlaşması yapma şansına şu anda sahibiz. Bu anlaşmanın çok hızlı bir şekilde olabileceğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Cuma günü ise,  Trump, Avrupa Birliği (AB), Japonya veya Ticaret Temsilcisi'nin uygun gördüğü başka ülkelerden ithal edilen otomobiller ve bazı otomobil parçalarıyla ilgili müzakere hedeflenmesi konusunda ABD Ticaret Temsilciliği'ne yönelik talimatını 180 gün ertelemişti.