Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çin Başbakan Yardımcısı ve Baş Ticaret Müzakerecisi Liu He, ABDli mevkidaşı Robert Lighthizer’ı ticaret görüşmelerini sürdürmek için bu ay Çin’e davet etti, fakat davete henüz cevap verilmedi.

Çin Başbakan Yardımcısı  Liu He, Çarşamba günü Pekin’de katıldığı akşam yemeğinde birinci aşama ticaret anlaşmasına varmak konusunda emkinli iyimser olduğunu söylemişti.

Bloomberg’de yer alan haberde Başkan Yardımcısı Liu He’nin konuşmadan ayrı olarak, katılımcılardan biriyle ABD’nin talepleri konusunda karışık olduğunu, fakat birinci faz ticaret anlaşmasının her durumda imzalanacağını da aktardığı bildirilmişti.

Ayrıca eski bakanlar Henry Kissenger ve Henry Paulson ABD Çin ticaret savaşının derinleşmesi durumundaki potansiyel tehlikelerin çok büyük olacağına yönelik uyarılarda bulundu. 

Perşembe günü Bloomberg New Ekonomi Forumu’nda konuşan eski Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Henry Kissenger, soğuk savaşın eteklerinde olduğunu ve bu hızla devam ederlerse ticaret anlaşmazlığının birinci dünya savaşından daha kötü olacağını belirtti.

Eski Hazine Bakanı Henry Paulson da, dünyanın en büüyk iki ekonomisinin ayrışmasının riskleri konusunda uyarılarda bulundu.