Advertisement
HABERLER ABONE OL

Margün Enerji (MAGEN) yenilenebilir enerji şirketinden teknoloji şirketine dönüşüyor.

Şirket KAP’a yaptığı bildirimde; globalde iklim teknolojileri alanında yatırım yapmak üzere Hollanda’da şirket kurma kararı aldığını açıkladı.

Margün Enerji, Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere'deki büyüme hedefleri kapsamında, sürdürülebilirlik ilkeleri, ESG (Çevresel, Sosyal, Kurumsal Yönetim) kriterleri ve inovasyon odaklı stratejileri çerçevesinde iklim teknolojileri alanında yatırımlar yapma kararı aldı.

Bu yatırımlar kapsamında, greenfield ve/veya brownfield projeler, satın alma ve birleşmeler (M&A), ayrıca kendi alanlarında uzmanlaşmış global şirketlerle stratejik ortaklıklar, finansal ortaklıklar ve ticari iş birlikleri planlanıyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Şirketimizin yönetim kurulu toplantısında; yurt dışı (Avrupa, ABD, Kanada, Avusturalya ve İngiltere’de) büyüme hedeflerimiz kapsamında, sürdürülebilirlik ilkeleri, ESG kriterleri çerçevesinde ve inovasyon odaklı stratejimiz doğrultusunda; İklim teknolojileri alanında greenfield ve/veya brownfield projeler, satın alma ve birleşmeler (M&A) ayrıca kendi alanlarında uzmanlaşmış global şirketler ile stratejik ortaklıklar, finansal ortaklıklar ve ticari iş birlikleri yapmak suretiyle yatırımlar yapılması hedeflenmektedir. Bu bağlamda Hollanda'da şirket kurulmasına karar verilmiştir. Yatırımcılarımız süreç hakkında gelişme oldukça bilgilendirilecektir. Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur.”