Meta, yatırımlarını donanımdan ses tanıma teknolojilerine kaydırıyor
Meta kurucusu Mark Zuckerberg'in, metaverse geliştirme süreçleri üzerine çalışan birimi Reality Labs'in bünyesine katmak için yapay zeka tabanlı ses tanıma teknoloji şirketi Audio Analytic'i satın aldığı hafta şirket, akıllı ekran ve akıllı saat projesini iptal ettiğini duyurdu. Metaverse alanında yatırımlarına devam eden şirketten yapılan açıklamada, 11 binden fazla çalışanın işten çıkarılacağı duyurulmuştu.
HANDE BERKTAN
Amerikan sosyal medya devi Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketinin geleceği için radikal kararlar alıyor ve kimi projeleri iptal ederken, kimi yatırımlarını metaverse alanına kaydırmaya devam ediyor.
Finansman sorunlarının ortasında kalan şirket, Cambridge merkezli girişim Audio Analytic’i satın aldı. Anlaşmanın finansal detayları hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, girişimin Meta’nın Metaverse geliştirme birimi Reality Labs’a katılacağı ifade edildi.
Diğer yandan sosyal medya devi, Portal isimli akıllı ekranını ve uzun süredir konuşulan akıllı saat projesini durdurdu.
Sosyal medya devi Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde 11 binden fazla çalışanı işten çıkarmaya karar verdiklerini ifade etmiş, “Bu işte yanlış yaptım” diyerek sorumluluğun kendisinde olduğunu belirtmişti.
Meta'nın satın aldığı ses tanıma geliştiricisi Audio Analytic, Meta'nın metaverse işlevselliğini gerçek dünyaya taşıyan sanal gerçeklik dünyaları, hologramlar ve artırılmış gerçeklikten oluşan bir metaverse oluşturma girişimini de yöneten Reality Labs Research koluna katılacak.
2010 yılında Dr. Chris Mitchell tarafından kurulan girişimin San Jose ve California’da ofisleri bulunuyor. Audio Analytics’in ai3 yazılımı, cihaz üreticilerinin, çip üreticilerinin ve yapay zeka odaklı çalışmalar yapan şirketlerin, duman alarmları, kırılan pencere camı veya bir bebeğin sesi gibi sıradan sesleri içgüdüsel olarak tanıyarak bu seslere tepki veren bağlantılı ürünler oluşturmasına yardımcı oluyor.