Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Ekonomik Veriler ve Gündem Mevsim etkisinden arındırılmış enflasyon 8 ayın zirvesinde

Mevsim etkisinden arındırılmış enflasyon 8 ayın zirvesinde

  • Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak'ta mevsim etkisinden arındırılmış aylık enflasyonunun yüzde 3,38 olduğunu açıkladı.

  • Böylelikle mevsim etkisinden arındırılmış aylık enflasyon Mayıs 2024'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Mevsim etkisinden arındırılmış enflasyon 8 ayın zirvesinde
04 Şubat 2025, 16:18 Güncelleme :

Mevsim etkisinden arındırılmış veriler de Ocak ayında enflasyonda hızlanmaya işaret etti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı verilere göre, Ocak'ta mevsim etkisinden arındırılmış aylık enflasyon yüzde 3,38 oldu. Böylelikle mevsim etkisinden arındırılmış veride 8 ayın en yüksek seviyesi kaydedildi.

Aynı veri setine göre çekirdek enflasyon da yüzde 3,42 ile 9 ayın zirvesini gördü.

Alt kırılımlara bakıldığında temel mal enflasyonu yüzde 2,84 oldu. Hizmet enflasyonu ise aynı dönemde yüzde 4,59 olarak kaydedildi. Hizmet grubunda en yüksek artış yüzde 6,46 ile konutta oldu.