Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

ABD’nin kurumsal dünyasında kripto paraların en önemli destekçilerinden biri olarak bilinen Michael Saylor, MicroStrategy’deki CEO’luk görevini yardımcısına bıraktığını açıkladı. Görevine CEO olarak devam edeceğini belirten Saylor, kripto para birikimini artırmaya odaklanacağını ifade etti.

1989 yılında bilgisayar yazılımcısı olarak şirketi kuran Saylor geçtiğimiz yıllarda büyük kısmı borç finansmanı yoluyla elde edilen MicroSrategy’nin varlıklarıyla milyarlarca dolarlık Bitcoin almıştı. Salı günü yapılan açıklamaya göre daha önce şirketin başkanı olarak görev yapan Phong Le CEO’luk görevini devralacak.

2015’te MicroStrategy’e katılan ve CFO, COO gibi üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev yapan Le 2020 Temmuz ayından beri şirketin başkanlığı görevini yürütüyordu.

Saylor konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Phong CEO olarak tüm şirket operasyonlarını yönetirken ben de yönetim kurulu Başkanı olarak Bitcoin satın alımlarına ve Bitcoin’i destekleyen girişimlere odaklanabileceğim” açıklamasını yaptı.

Saylor’un CEO pozisyonunu devretme kararı, ünlü ismin Bitcoin yatırımlarının şirkette büyük kayıplara neden olduğu bir döneme denk geliyor. MicroStrategy Salı günü yayımladığı ikinci çeyrek raporunda Bitcoin varlıklarında 917,8 milyon dolarlık değer kaybı gözlendi. Şirketin yaklaşık 4 milyar dolara satın aldığı Bitcoin’lerin şu andaki değerinin 3 milyar dolara karşılık geldiği kaydedildi.

MicroStrategy hisseleri Salı günü ABD’de seans sonrası işlemlerde yüzde 1,2 değer kaybetti. Şirket hisseleri bu yıl Bitcoin’in değer kaybına benzer bir seyir izleyerek değerinin yarısını kaybetti.