Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder para yöneticileri Chris Hohn ve Stephen Mandel’in yönettikleri fonların kârları geçtiğimiz yıl, büyüklüğü 3 trilyon dolara ulaşan piyasanın son 10 yılın en iyi performansını göstermesinin de yardımı ile, hedge fonlarda görülen kazançlara öncülük etti.

Hedge fonlardan oluşan bir fon olan LCH Investments'a göre, sektör harçlar hariç 178 milyar dolar kâr elde etti. Hohn'un yönettiği TCI Fund Management müşterileri için 8.4 milyar dolar kâr sağlarken, Mandel'in fonu Lone Pine Capital 7.3 milyar dolar kâr etti.

Kuruluşundan beri en çok toplam kâr elde eden yöneticilere odaklanan yıllık anketteki sıralamadaysa en büyük ve en eski koruma fonları en iyiler olarak gözüküyor. Listenin ilk 20 sırasında yer alan ve sektördeki varlıkların yaklaşık beşte birini yöneten yöneticiler geçen yıl kazançların üçte birini elde etti.

LCH’nin başkanı Rick Sopher, yaptığı açıklamada, “İlk 20’deki bir çok yönetici 2019’da, özellikle hisse senetlerindeki net uzun pozisyonlarında çok güçlü kazançlar elde etti” dedi.