Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, 1 Mayıs'ta uygulamaya geçen uzaktan müşteri edinimi sürecine olan talebin beklentilerin çok ötesinde olduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına konuk olan Evlioğlu, bu yolla gelen müşterilerin şubeler aracılığıyla gelen müşterilerden davranışsal olarak hiç bir farkı olmadığını, hemen hemen hepsinin mobil uygulama kullandığını söyledi. Uzaktan müşteri edinimi yoluyla gelen müşterilerin ürün ve hizmetlerden yararlanmaya başladıklarını anlatan Evlioğlu, "Mobil uygulamaya gelerek 500'ü aşkın bankacılık özelliğiyle de tanışmış oluyorlar. Bu gelecek için de dünyanın gittiği yer anlamında önemli bir konu. Dünyada teknoloji, mobilin etrafında zenginleşiyor artık. Bizim hayatımızda da mobilin öneminin daha önemli olacağını bu değişim gösteriyor" diye konuştu.

Müşteri olma yolculuğunun daha çok dijitalde gerçekleşeceğini bugünden öngördüklerini ifade eden Evlioğlu, şöyle devam etti: "Müşteri deneyiminin merkezinde mobil uygulamalarımızı görüyoruz ve bunun sonucunda da birazcık daha kişiselleştirilmiş deneyimlere giden ve zenginleştirilmiş bir mobil platform dünyasının da bankacılığın geleceğinde kritik rol oynayacağını düşünüyorum."

'Uzaktan müşteri edinimi tabana yaygın bir finansal kapsayıcılığa destek olacak'

Türkiye'nin perakende bankacılık alanında hem dijitalleşme hem de inovasyon ile aslında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu kaydeden Evlioğlu, "Açıkçası burada bir eksiğimiz vardı. Uzaktan müşteri edinimi ile o da tamamlanmış oldu" dedi. Uzaktan müşteri ediniminin bankalar açıcından çok fazla müşteriye erişim anlamında önemli etkisi olduğunu ifade eden Evlioğlu, uygulamanın diğer önemli bir sosyal tarafının da finansal kapsayıcılık olduğunun altını çizdi. Uzaktan müşteri ediniminin bankacılık sistemine erişemeyen bir çok vatandaşın çok kolay bir şekilde sisteme erişmesine imkan tanıyacak bir uygulama olduğunu belirten Evlioğlu, "Böylece daha sağlıklı ve çok daha tabana yaygın bir finansal kapsayıcılıkla ilerlememize de gelecekte çok destek olacağına inanıyorum" diye konuştu.

'Ayrışabilmenin en kritik yolu anlamlı ve kişiselleştirilmiş tavsiye'

Dijitalleşme ve dijital ekosistemlerin, sektörler arasındaki alanların biraz grileştiği bir alana taşındığını ifade eden Evlioğlu, "Bu da aslında müşterilerimize çok daha geniş kapsamlı ürün ve hizmet bakış açısıyla hizmet edeceğiz anlamına geliyor. Böyle olunca da müşterilerimize değer önerilerimizi zenginleştirmek için yeri geliyor başka firmaları ortaklıklar yapıyoruz. Tüm bunların içerisinde de ayrışabilmenin en kritik yolu, verdiğimiz tavsiyenin müşteri nezdinde değer görmesi, onun için anlamlı olması ve kişiselleştirilmiş olması" diye konuştu.