Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Tesla ve SpaceX'in patronu Elon Musk kripto para piyasalarında yankı yaratan paylaşımlarına devam ediyor.

Perşembe günü çevreci nedenlerle Bitcoin'i eleştiren ve Tesla'da Bitcoin ile ödeme alma planlarının askıya alındığını açıklayan Musk, yine çevreci nedenlerle Bitcoin'i eleştiren paylaşımda bulundu.

Son paylaşımında Musk kendisinin kripto paraya fazlasıyla inandığını fakat özellikle kömür gibi fosil yakıtların büyük ölçüde kullanımına yol açmaması gerektiğine dikkat çekti.

— Elon Musk (@elonmusk) May 13, 2021

Musk daha önce yaptığı bir paylaşımda Cambridge Üniversitesi'nin Bitcoin madenciliğinin elektrik kullanımına ilişkin grafiğine vurgu yapmıştı.

Bitcoin için eleştirilerine devam eden Musk ayrı bir twitter paylaşımında Dogecoin ile işbirliğine işaret eden pozitif bir açıklamada bulundu. Musk Dogecoin geliştiricileriyle birlikte etkin işlem sistemi geliştirmek için birlikte çalıştıklarını belirtti.

Dogecoin, kripto para Borsası Coinbase ve Tesla CEO'su Elon Musk haberlerinin etkisiyle sert yükseldi.

Gelişmelerin etkisiyle Dogecoin'deki kazanç yüzde 25'in üzerine çıktı.

Bitcoin yüzde 4'e yakın düşüşle 48.995 dolar seviyelerinde seyrederken, Ethereum ise yüzde 4,5 değer kaybıyla 3.806 dolardan işlem gördü.

ABD'de geçen ay halka arz edilen kripto para borsası Coinbase, Dogecoin'in borsasında alım satıma açılacağını duyurdu.

Coinbase CEO'su Brian Armstrong, Dogecoin'in altı ile sekiz hafta içerisinde borsada yer alması planlarının olduğunu söyledi.