Advertisement
HABERLER ABONE OL

Elon Musk, Tesla Inc.’deki hisselerini üst üste beşinci haftada da satmaya devam etti ve şirketteki payının yüzde 10’unu satma yolundaki taahhüdüne biraz daha yaklaştı.

Tesla’nın milyarder kurucusu, Perşembe günü düzenleyici kuruluşa yapılan açıklamaya göre, 2,2 milyon adet opsiyon kullanımından doğan vergiyi ödemek için 963 milyon dolar karşılığı 934 bin 091 adet Tesla hissesi sattı. Musk böylelikle, geçen ay Tesla’daki payının yüzde 10’unu satıp satmama konusunda Twitter’da açtığı anketten bu yana toplam yaklaşık 11 milyon adet hisse satışı gerçekleştirdi.

Tesla hissesi satışları ve opsiyon işlemleri Twitter anketinin ardından başladı, ancak Musk daha önce Eylül ayında, yıl sonuna doğru opsiyonlarının büyük kısmını kullanacağını ve bunun için bir işlem planı yaptığını açıklamıştı. Musk’ın kullanılabilir opsiyonlar dikkate alınmadan 17 milyon hisseyi temsil eden bu yüzde 10’luk satış hedefine ulaşabilmesi için 6 milyon daha hisse satışı yapması gerekiyor.

Tesla hisseleri, 4 Kasım’da zirve yaptıktan sonra, Musk’ın hisse satışlarına başlaması ile birlikte yüzde 18 düştü. Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin kişisi konumunda ve Tesla’nın patronunun serveti bu yıl 110 milyar dolar artarak 266 milyar dolara ulaştı.