Advertisement
HABERLER ABONE OL

Net Holding, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) karantina düzenlemelerinde henüz değişiklik yaşanmasa da gelen yoğun talepler sonrasında otellerini açma kararı aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şirket 1 Şubat 2021 tarihi itibariyle KKTC'de bulunan otellerin tekrar hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. Şirket KKTC'de bulunan kumarhanelerin ise hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Ocak ayının başında KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda uygulanmakta olan 3 günlük karantinasız girişlerin, 10 günlük karantinalı girişler şeklinde değiştirilmesi sebebiyle; şirket KKTC'de bulunan otellerinde müşteri kabullerinin durdurmuştu.

Net Holding charter uçuşlarını bekliyordu

Daha önce kapatılma kararını Bloomberg HT'ye değerlendiren Net Holding Grup CFO'su Orlando Carlo Calumeno, charter seferler minimum 3 günlük olmak üzere tekrar başladığında otelin yeniden açılacağını kaydetmişti.

Bloomberg HT'ye konuşan Calumeno "Adaya indiğinizde 10 günlük karantina sürecinden geçmeniz gerekiyor. Bu süreci de karantina otelleri veya hastanede geçirmeniz gerekiyor. Tabii kimse hastanede veya karantina otelinde kalmak istemiyor. Ocak - Şubat aylarının zaten turizm anlamında düşük kalması ve bu karantina süreci yüzünden açık kalmamızın bir anlamı yok, bu otel bazında aldığımız bir karar. Bu Merit açısından geçici bir durumdur." değerlendirmesini yapmıştı.