Advertisement
HABERLER ABONE OL

Netflix , Salı günü yaptığı açıklamada, sinemaların durumu belirsizliğini korurken, 2021'de 70 orjinal film yayınlayacağını duyurdu.

Filmler arasında Dwayne Johnson, Ryan Reynolds ve Gal Gadot'un başrol oynadığı bir aksiyon filmi olan "Red Notice" ile popüler romantik komedi "The Kissing Booth" yer alırken Netflix, Halle Berry'nin ilk yönetmenlik denemesi ve Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence'ın başrollerini paylaştığı bir film de dahil olmak üzere bir düzineden fazla dramayı devreye aldı.

Bir zamanlar sinemalara sadık film yapımcıları arasında çok değerli olmayan Netflix, artık birkaç güvenilir stüdyodan biri durumunda. Netflix, dünyanın çoğu yerinde sinema ve tiyatrolar kapalı kaldıkça ön plana çıkmaya devam ediyor. Salgın, Netflix'e rakip stüdyoların projelerini yayınlamasını zorlaştırdı ve birçoğu en iyi projelerini daha fazla sinema ve tiyatro açılana kadar erteledi.

Bu sorunların neticesi olarak Netflix 2020'de büyük avantaj elde etti ve evinde sıkışmış insanları eğlendirmek için yönetmenler Spike Lee, George Clooney ve Gina Prince-Bythewood'un yeni filmlerini yayınladı. Ayrıca sinemaları kullanamayan stüdyolardan filmler aldı.

Netflix, film şefi Scott Stuber yönetimindeki son birkaç yıldaki faaliyetlerini büyüttü ve Oscar ödüllü dramalar, belgeseller ve romantik komedilerden oluşan menüsüne "Extraction", "The Old Guard" ve "Spenser Confidential" gibi aksiyon filmlerini de eklerken 2021'de aksiyon, korku, komedi, gerilim, drama, western ve animasyon dahil hemen hemen her türde film yayınlayacak.

Stuber bir röportajda, "Bu kadar büyük küresel izleyici kitlesiyle, film için büyük bir istek var. Ekibin yaptıklarının çeşitliliği beni heyecanlandırıyor" dedi."

Stuber'ın ekibi İngilizce olarak 52 ve yabancı dilde 10 filmden oluşan bir canlı aksiyon filmini yönetiyor. Netflix ayrıca 2021'de sekiz animasyon filmi yayınlayacak. 70 filmlik proje belgeseller içermiyor.

BN