Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

2024 yılında tüketicilerin, mobil oyunlara 111,4 milyar dolar harcama yapacağı yönündeki beklenti, şirketlerin radarını, bir kez daha mobil oyun pazarına yöneltti.

İki yıl boyunca Netflix aboneleri birçok mobil oyunu indirmişti. Şirket, uygulama içi satın alımlar, daha fazla premium oyun için fiyat etiketi koyma ve reklam katmanı abonelerinin sahip olduğu oyunlara reklam yerleştirme dahil olmak üzere aylardır oyunlarından nasıl para kazanılacağı konusunda çalışıyor.

Netflix, Grand Theft Auto, Love Is Blind, Monument Valley ve Oxenfree gibi popüler IP'lerin de aralarında bulunduğu 75'ten fazla mobil oyun geliştirdi.

Netflix eş CEO'su Greg Peters yatırımcılara “Planlar değişiyor. Neticede Netflix başlangıçta reklam destekli bir katmanın başlatılmasına karşıydı, ancak 2022'de binlerce aboneyi kaybettikten sonra kararını tersine çevirdi.” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Netflix, video oyun endüstrisinde oldukça pahalı bir proje olabilecek bir AAA PC oyunu üzerinde çalışacak bir oyun yönetmeni pozisyonu için iş ilanı yayınladı.