Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi, ülkenin enflasyonunun Şubat ayında hızlanırken diğer Asya-Pasifik piyasalarının gerilemesiyle Cuma günü kısa süreliğine 41 bini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Japonya'nın Şubat ayı manşet enflasyon oranı, Şubat ayında görülen yüzde 2,2'den yüzde 2,8'e yükseldi. Taze gıda fiyatlarını hariç tutan çekirdek enflasyon ise bir önceki aya göre yüzde 2 iken yüzde 2,8 seviyesinde gerçekleşti.

BOJ Salı günü yaptığı para politikası açıklamasında "yüzde 2'lik fiyat istikrarı hedefine sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde ulaşılacağını" söyledi.

Ancak Nikkei öğle tatilinde 41.000 seviyesinin hemen altında işlem görmek üzere geri çekildi ve son olarak dalgalı işlemlerde yüzde 0,1 artış gösterdi. Yeni bir rekora imza atan Topix de en son yüzde 0,41 oranında yükseliş yaşadı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, endeksin Perşembe günü neredeyse yüzde 2 artmasının ardından elektrikli araç stoklarının etkisiyle yüzde 3 düştü. Anakara Çin'in CSI 300 endeksi de yüzde 1,49 düştü.

Hang Seng Tech endeksi Li Auto hisseleriyle yüzde 4,3 düştü. Güney Kore'nin Kospi endeksi, Perşembe günü Asya'daki lider yükselişin ardından yüzde 0,48 oranında değer kaybederken, küçük ölçekli Kosdaq da marjinal bir kayıp yaşadı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,38 kayıp yaşarken Tayvan Ağırlıklı Endeksi, merkez bankasının Perşembe günü sürpriz bir hamleyle faiz oranlarını artırmasının ardından yatay çizgiye yakın işlem gördü.