Advertisement
HABERLER ABONE OL

Otomotiv Zirvesi’nin bu haftaki konuğu Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem oldu.

Ghanem “Elektrikleşme konusunda 2010 ile 2023’ü kıyasladığımız zaman, yüzde 6’dan yüzde 10’a çıkan bir durum görüyoruz. Burada elektrikli araçların büyüme oranına baktığımız zaman yüzde 500’den daha fazla yükseldi. 11 tane oyuncu vardı piyasalarda, şu anda 22’ye geldi” dedi.

Geçen yılın büyümesi ile bu yılın büyümesi arasında yüzde 60’lık büyümenin 2 faktörden kaynaklandığını söyleyen Ghanem “Bunlardan bir tanesi talebin çok yüksek olması. Diğer faktör ise enflasyon” diye konuştu.

Ghanem “Büyüme tahminimizi 1 milyon civarında yaptık. Türkiye’deki piyasalar bu yıl 1 milyonu aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylelikle İspanya’yı geçecek. Bence İspanya bu yılı 800-900 bin araç civarında olacak. 1 milyon araç satıldığında, Avrupa’daki en büyük oyunculardan biri haline geliyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Dönüşümü bütün sektör geçekleştirecek” diyen Ghanem “Burada bütün markaların birlikte çalışarak, bir hedefe doğru ilerleyerek ortak bir paydaşta buluşmaları gerekiyor. Girişimcilerin önünün açılması gerekiyor. Aslında alt yapı çalışmalarıyla alakalı bunu görmeye başladık. Öte yandan hükümetlerin önemli adımlar atması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ghanem “ Nissan olarak otonom teknolojilerimizi ilerletmeye çalışıyoruz. Küresel çapta hedeflerimiz konusunda çok kararlıyız” dedi