Advertisement
HABERLER ABONE OL

Nomura Inc., Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) yuan satarak bankacılık sisteminde likiditeyi artırabileceğini, bu adımın borçlanma maliyetlerini düşürürken, para birimindeki yükselişleri durduracağını kaydetti.

Nomura’nın baş Çin ekonomisti Ting Lu, merkez bankasının Çin’in yavaşlayan ekonomisi ile mücadele edebilmek için agresif adımlar atması gerektiğini ve yuanın Dövizle takasının en iyi seçenek olduğunu belirtti.

Çin Merkez Bankası’nın, döviz birikiminin, yuanın döviz sepeti karşısında altı yılın en yüksek seviyesine çıkması sonrası, Kasım ayında 2015 yılından bu yana en büyük aylık artışını göstermesi ile birlikte, hali hazırda harekete geçmiş olabileceğine ilişkin işaretlerin olduğu kaydediliyor.

Lu, Pazartesi günü yatırımcılar için hazırladığı notta, “Çin Merkez Bankası’nın net döviz alımlarının önümüzdeki aylarda önemli oranda artmasını bekliyoruz. Birincisi, bu adım yuanın daha da değer kazanmasını önleyebilir. İkincisi, merkez bankasının döviz rezervlerini, Çinli şirketlerin denizaşırı dolar tahvillerinin temerrüdü konusunda piyasa korkusunun güçlendiği bir dönemde artırabilir. Üçüncüsü, endişe verici bir büyüme hızına yavaşlayan ekonomiye likidite sağlayabilir” dedi.