Advertisement
HABERLER ABONE OL

Norveç hükümeti, petrol ve gaz sektörü işçilerinin başlattıkları greve müdahale etti. Norveç Çalışma Bakanlığı, grevin Avrupa'daki enerji krizini kötüleştireceği endişeleri nedeniyle müdahalede bulunarak grevi sona erdirdi.

Çalışma Bakanı Persen, "Anlaşmazlık, tüm Avrupa için bu kadar büyük sosyal sonuçlara yol açabiliyorken, buna müdahale etmekten başka seçeneğim yok" dedi.

Petrol ve gaz sektörü işçilerinin örgütlü olduğu Lederne sendikasının başkanı Iudun Ingvartsen grevin hükümetin kararı ile bitirildiğini doğruladı ve işçilerin en kısa zamanda iş başı yapacaklarını vurguladı.

Gelişme ile Norveç'ten gaz tedarikinin artması bekleniyor.

Norveç Petrol ve Gaz Birliğinden yapılan açıklamaya göre, ülkedeki enerji çalışanlarının büyük kısmını temsil eden sendikalar ücret konusunda anlaşmaya varılamadığı için greve gitme kararı almış, maaşlarında artış istemek için greve çıkmıştı.

Gaz fiyatlarını artırdı

Grev, İngiltere'ye ve Avrupa kıtasının çoğuna giden gaz arzını azaltırken, gaz fiyatlarının dört ayın en yüksek seviyesine çıkmasına neden oldu.

Norveç hükümeti, belirli koşullar altında iş anlaşmazlıklarına müdahale etme yetkisine sahip.

Financial Times'ın haberine göre, grevin, Norveç'in gaz üretimini hafta sonuna kadar yaklaşık yüzde 60 oranında azaltacağı tahmin ediliyordu.