Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Yapay zeka, oyun dünyasını baştan dizayn ediyor. Amerikan çip üreticisi Nvidia, oyunlarda yeni bir çağ başlatan yapay zekâ teknolojisi geliştirdi.

Teknoloji devi, geliştirdiği yapay zeka Nvidia Ace ile video oyunlarda, metinleri sese, sesi de mimik ve jestlere dönüştürmeyi başardı. Bu teknoloji herhangi bir oyun sırasında herhangi bir karaktere, gerçek bir insan hissiyatı verilmesini sağlıyor.

NPC'ler (video oyununda oyuncu tarafından kontrol edilemeyen karakter) Nvidia Ace teknolojisi sayesinde oyuncular ile gerçek zamanlı ve herhangi bir sınırlama olmadan konuşabilecek. Ayrıca iletken devi, yapay zeka teknolojisi ile metinleri sese, sesi de mimiklere dönüştürüyor.

Nvidia’nın yeni teknolojisi, şirketin geçmişte tasarladığı yapay zekâ odaklı teknolojilerin sonucu. ChatGPT benzeri yapay zekâ, önce metinlerin oluşturulmasını sağlayacak. Bu metinler yine NVIDIA tarafından oluşturulan yapay zekâ algoritmaları ile önce sese dönüştürülecek. Bu ses de yine Nvidia'ya ait başka bir yapay zekâ teknolojisi ile jest ve mimik olarak çevrilecek. İşte tüm bu dönüşüm sonunda herhangi bir oyundaki herhangi bir karakter, oyucularla dilediği zaman etkileşime girip konuşan gerçek bir insan hissiyatı verecek.

Böylelikle oyuncuların deneyimlerinin artırılması hedefleniyor. Tüm bu çalışmalar, yapay zekâ devrinde video oyun dünyasının nasıl değişeceğini açıkça ortaya koyuyor.