Advertisement
HABERLER ABONE OL

Medya devi Rupert Murdoch'ın oğlu James Murdoch, editoryal bir anlaşmazlığın ardından aile şirketiyle olan bağını koparıyor.

Ailenin büyüyen medya faaliyetlerini yürüten 47 yaşındaki James Murdoch, Wall Street Journal ile New York Post'un sahibi News Corp. ile arasındaki fikir ayrılıklarını işaret ederek yayın şirketinin yönetim kurulundan istifa etti.

Şirket tarafından Cuma günü yayınlanan istifa mektubunda Murdoch, "İstifamın nedeni şirketin haber kaynaklarında yayınlanan bazı editoryal içerikler ile ilgili anlaşmazlıklar." dedi. Murdoch'ın temsilcisi daha fazla yorum yapmayı kabul etmedi.

Geçen yıla kadar aile şirketinin esas medya faaliyetinin CEO görevini yürüten Murdoch, şirket varlıklarının çoğunun Walt Disney Co.'ya satılmasıyla görevinden çekilmişti.

O zamandan bu yana aile ile yolları giderek ayrılan Murdoch, News Corp. ve Fox'un haber kanalındaki muhafazakar eğilimli editoryal yönelime karşı daha eleştirel olmuştu.

Wall Street Journal'nın serbest piyasa ve muhafazakar prensipleri desteklemesiyle bilinen görüş bölümünde gerginlik geçen haftalarda iyice arttı. WSJ'de çalışan gazeteciler, bu ay başında gazetenin görüş bölümünün tutarlılığı ve şeffaflığı konusunda endişeli olduklarını dile getirerek, haberler ve görüş bölümü arasında daha net bir ayrım talep ettiler.