Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

OPEC ile grup ile birlikte hareket eden üreticiler arasındaki görüşmeler, Suudi Arabistan ve Rusya'ın koronavirüse tepki konusunda ayrışmasıyla, beklenmedik bir şekilde üçüncü güne uzadı.

Viyana'da bulunan OPEC delegeleri, iki günlük toplantının daha fazla petrol kısıntısına yönelik Rusya'nın direncini kırmaya yetmemesinin ardından Perşembe günü yeniden bir araya geldi. Başkentler arasında diplomasi yürüten Suudi Arabistan ise koronavirüsün Çin ekonomisi ve petrol talebini etkilemesiyle OPEC'i daha fazla üretim kısıntısına ikna etmeye çalışıyor.

Petrol fiyatı salgının küresel enerji tüketiminde ciddi bir azalmaya neden olacağı beklentileriyle geçen haftalarda sert düştü. Çin ham petrol ve sıvı doğal gaz ithalatını azalttı.

Washington merkezli Rapidan Energy Advisers LLC'den Bob McNally, “Bir acil durum toplantısı net bir şekilde masada ve ben bunu ihtimal dışı bırakmıyorum. Ancak bu, özellikle Rusya'nın sert muhalefeti ve ham petroldeki rahatlama rallisi düşünüldüğünde, destekleyenler için artan bir zorluk.” dedi.