Advertisement
HABERLER ABONE OL

Otomotiv Zirvesi’nin bu haftaki konuğu Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk oldu.

Yücetürk “Türkiye’de otomotiv sektörü aslında otomotiv sektöründeki dönüşümün tam ortasında. Bildiğiniz gibi çok ciddi bir üretim, buna bağlı olarak ihracat ve aynı zamanda ciddi AR-GE çalışmaları devam ediyor. Bu açıdan baktığımızda da bu gelişmeler her geçen gün hızlanarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bu dönüşümü hızlandırmak için atılacak birkaç adım olduğunu ifade eden Yücetürk “Bunlardan birincisi AR-GE tarafı. Özellikle yeni gelen teknolojilerle ve elektrifikasyon ile birlikte AR-GE tarafında gösterilecek eforlar kalıcı olacaktır ve ülkemizde sektörün büyümesine hizmet edecektir. Bu anlamda gerek üniversiteler gerekse çeşitli araştırma kurumları ile yapılacak olan iş birliklerinin kalıcı faydalar üreteceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İkinci önemli noktanın ise yazılım ve donanım tarafı olduğunu belirten Yücetürk sözlerine şöyle devam etti:

“Yerli yazılım, yerli donanım konusunda atılabilecek adımlar, fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Tabii bu kısa soluklu bir mücadele değil, uzun soluklu bir mücadele. Bir üçüncü alan da daha esnek hareket edebilmek. Daha derinleşmiş bir takiple, daha dijital bir altyapı ile beraber, talep farklılıklarına cevap verebilecek bir model oluşturmak ve bunu sürekli kılabilmek önemli diye düşünüyorum”