Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tesla ile ortak bir batarya fabrikasına sahip olan Panasonic, elektrikli araç üreticisindeki hissesinin tamamını yaklaşık 3,6 milyar dolar (400 milyar yen) karşılığında sattı.

Panasonic Sözcüsü Yayoi Watanabe, satışın şirketin Tesla ile olan ilişkisini etkilemeyeceğini ve Tesla'nın işlem hakkında bilgilendirildiğini belirtti. Sözcü, gelirlerin gelecekteki büyümeye yatırım yapmak için kullanılacağını söyledi.

Panasonic'in yeni başkanı ve CEO'su Yuki Kusumi, 103 yaşındaki Japon elektronik üreticisi için büyüme stratejisine odaklanırken üretim tabanından yukarıya doğru verimliliği artırmaya odaklandığını açıklamıştı.

Satıştan elde edilecek gelir Blue Yonder satın alması için kullanılacak

Nikkei daha önce söz konusu satış haberini duyurmuş ve Panasonic'in elde edilen geliri 7 milyar dolarlık yapay zeka yazılımı geliştiricisi Blue Yonder'ı satın almasına yardımcı olmak için kullanacağını söylemişti.

Yeni Başkan ve CEO'su Yuki Kusumi yönetimindeki Panasonic, Tesla için daha fazla pil üretmek ve şirketi daha verimli hale getirerek yeni büyüme alanlarına yatırım yapmak için milyarlarca dolar ayırdı.