Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Papandreu: Borçların ödenmesinin geciktirilmesini istedik

Papandreu: Borçların ödenmesinin geciktirilmesini istedik

  • Yunanistan Başbakanı Papandreu, IMF ile AB'den alınan borçların ödeme süresinin geciktirilmesini istediklerini açıkladı

Giriş: 15 Kasım 2010, Pazartesi 07:49
Güncelleme: 15 Kasım 2010, Pazartesi 07:49

ATİNA (A.A) – 14.11.2010 - Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile AB;den alınan borçların ödeme süresinin geciktirilmesini istediklerini açıkladı.

Papandreu, Atina;da yayımlanan To Proto Thema gazetesindeki demecinde, ülkedeki mali kriz konusuna değinerek, ''Hükümetin bu konuda aldığı önlemlerle güvenilirliğini, değişme konusundaki niyetini ve tembel olmadığını kanıtlayarak, kredi konusunda IMF ve AB ile imzalanan anlaşmayı yeniden müzakere edebilecek duruma geldiğini'' söyledi.

Atina'nın, ekonomik soruna daha adil çözümler bulma amacıyla, anlaşmada değiştirilmesinin ihtiyaç olduğunu düşündüğü bazı maddeleri yeniden müzakere ettiğini ifade eden Papandreu, ''Bu çerçevede, Destek Mekanizmasından alınacak kredileri ödeme süresinin geciktirilmesini gündeme getirdik'' dedi.

Papandreu, bütçe açığının daraltılması konusunda ne hükümetin, ne de Yunanistan'ın bir sıkıntısı bulunmadığını savunarak, ''Bu konudaki büyük çabalarımız, yeni vergiler getirmeden, emekli ve memur maaşlarında kesinti yapmadan ancak, devletin yapısında büyük kurumsal değişiklikler yaparak sürecek'' diye konuştu.