Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Paypal’ın kurucusu Peter Thiel ve diğer birçok milyarderin desteklediği Block.one blokzincir platformu, 10 milyar dolar yatrımla yeni bir kripto para Borsasını hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Kripto para borsasının kurulması için Block.one 10 milyar dolar değerinde dijital varlık ve nakit yatırımı yapacak. Bu yatırımla birlikte 9,7 milyar dolar değerinde 164 bin Bitcoin, 100 milyon dolar nakit ve Block.one’ın işlemlerine güç verecek 20 milyon EOS alınması planlanıyor.

Yeni kurulacak kripto para borsası halihazırda mevcut blokzincir teknolojisini merkeziyetsiz finans mimarisiyle birleştirmeyi hedefliyor.

Yatırımla birlikte, Block.one’ın en büyük ICO’lardan biriyle 4 milyar dolara ulaşan EOS teknolojisinin de yeniden canlanması bekleniyor.

Coinbase hisseleri 1 ay sonra neredeyse halka arz fiyatına düşmüştü

14 Nisan’da halka arz edilen ilk kripto para borsası Coinbase’in hisseleri, ilk gününde 429 dolara kadar yükselerek işlem görmeye başladıktan 23 gün sonra neredeyse 250 dolarlık halka arz fiyatına gerilemişti.

İlk halka arz gününden sonra 320-350 dolar aralığında işlem gören Coinbase hisseleri, Mayıs başından bu yana kademeli bir düşüş eğilimiyle 256 dolar civarına kadar gerilemiş durumda.

Geleneksel halka arz sürecini aşan Coinbase, hisselerini doğrudan listeleyerek çalışanların ve mevcut hissedarların hisse senetlerini pazara dayalı bir fiyattan anında satmalarına izin vermişti.

2012 yılında kurulan Coinbase, ABD’deki en popüler kripto borsası olarak ortaya çıkmış ve dijital para birimleri Bitcoin ve Ethereum ile birlikte değer kazanmıştı. Borsanın 2020 sonu itibariyle 56 milyon kullanıcısı bulunuyordu. 2018′deki son özel finansman turunda, yatırımcılar Coinbase’i 8 milyar dolar olarak değerlemişti.