Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

ABD ham petrolü Cuma günü yüzde 1,2 artışla kapandıktan sonra varil başına 73 doların üzerine çıktı. Biden ve McCarthy, anlaşmalarının Kongre'den geçip imza için başkanın masasına ulaşacağına olan güvenlerini dile getirdiler. Likiditenin Pazartesi günü ABD ve İngiltere'de ulusal tatillerde olması nedeniyle zayıf olması bekleniyor.

Petrol, Çin'in cansız ekonomik toparlanması ve Fed'in agresif parasal sıkılaştırmasının talep görünümünü baskılaması nedeniyle bu yıl hala yaklaşık yüzde 9 düşük. Yurtiçi ham petrol işleme düşerken, ülke üretimi kısacağını açıkladıktan sonra bile Rus arzı dirençliydi.

Suudi Arabistan ve Rusya'nın son zamanlarda OPEC+'dan tedarik politikasında değişiklik yapma potansiyeli hakkında çelişkili açıklamalar yapmasıyla, arz dinamikleri odak noktasında olmaya devam ediyor. Grup, üretim seviyelerine karar vermek için 3-4 Haziran'da Viyana'da toplanıyor.

Mizuho Bank Ltd.'nin Singapur merkezli Asya ekonomi ve strateji başkanı Vishnu Varathan, petrolün "ABD borç tavanındaki ilerlemesinin OPEC+'dan gelecek arz kesintisi yanıtına yönelik yakın tehditleri yatıştıracağını umut ediyor" dedi.