Advertisement
HABERLER ABONE OL

Petrol New York piyasasında, Delta Kasırgasının ABD sahillerine yönelerek Meksika Körfezindeki petrol üretiminin %92’sini kapanmaya zorlamasıyla, Haziran’dan beri en büyük haftalık kazancına hazırlanıyor.

Vadeli kontratlar kontrat Cuma günü çok az düşüş yaşasa da bu hafta neredeyse %11 yukarıda. Delta yeniden büyük kasırga kuvvetine ulaştı ve bu haftanın başlarında Yucatan Yarımadasını geçtikten sonra Louisiana kıyılarına Cuma günü ulaşması bekleniyor.

Petrol fiyatları, ülkedeki petrol üretiminin çeyreğini tehlikeye atan Norveç petrol işçilerinin grevinden de bir miktar destek buldu.

Petrol, Donald Trump’ın koronavirüs tedavisinden sonra hastaneden ayrılması ve teşvik paketine dair iyimser beklentiler ile, varil başına 41 doların üzerine tekrar çıktı. OPEC+ ve Libya hali hazırda şişmiş piyasalara daha fazla petrol pompalarken, fiyatlarda daha fazla bir yukarı yönlü hareket koronavirüs vakalarının artışının talep üzerinde yarattığı baskı nedeniyle sınırlı kalabilir.

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, “Delta kasırgası yaklaşırken Meksika Körfezinde yaşanan üretim kesintileri fiyatlardaki rallinin sebeplerinden bir tanesi” dedi ve “OPEC’in disiplinini hakkındaki endişeler yerini kasırga tarafından zarar gören petrol arzına bırakmış gözüküyor” diye ekledi.

Kasım vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Perşembe günü %3.1 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 10:25’te %0.4 düşüş yaşayarak varil başına 41.01 dolar seviyesine geriledi.

Aralık vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta %3.2 değer kazandıktan sonra %0.5 değer kaybederek varil başına 43.13 dolar seviyesine geldi. Fiyatlar bu hafta neredeyse %10 artış gösterdi.