Advertisement
HABERLER ABONE OL

Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu en büyük darboğazın akaryakıtları terminallerden istasyonlara ulaştırmak olduğunu belirtti.

Bloomberg HT yayınına katılan Abbasoğlu “Deprem akabinde elektrik ve doğalgaz güvenlik sebebiyle kesildi. Bizim ilk olarak hareket terminallerimizde güvenlik açısından herhangi bir sızıntı veya kaçak olmadığını tespit ettik. Bu güvenliği sağladıktan sonra jenaratörlerle terminallerimizi açtık. Terminallerimizi işleme koyduktan sonra akaryakıt tedariki konusunda elimizden gelen her şeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Şu anda bütün terminallerimiz ağzına kadar dolu. Tankerlerimiz görev başında ve 24 saat terminallerimizden yakıt çekmeyi gerçekleştiriyorlar” diye konuştu.

Abbasoğlu “Şu anda bizim en büyük darboğazımız yollarımız. Tankerlerimiz maalesef terminallerimizden çekiş yaptıktan sonra ulaşmak istedikleri noktalara ulaşmakta güçlük çekiyorlar. Bunun sebebi maalesef bazı yollarımız onulmaz hasar gördü, yan yollarımız kış koşullarından dolayı kapandı, trafik çok yavaş akıyor, bölgeye intikal etmek isteyen ve bölgeden ayrılmak isteyen ciddi bir trafik mevzu bahis" ifadelerini kullandı.

"Akaryakıt olup da ikmali reddeden istasyonun kontratını anında feshediyoruz"

Şu anda en büyük darboğazın özellikle Nurdağı çevresindeki ulaşım sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Abbasoğlu “ Gece depremin hemen akabinde dolum yapan tankerlerimiz daha Antep’teki istasyona yeni ulaşabildi. Buradaki güvenlik görevlilerimiz çok büyük bir operasyonel yükümlülük altında ve bir mucize gerçekleştiriyorlar; ama iki şeritlik yan yol ağzına kadar dolu. Tankerlerin önceliğini belirtmemize rağmen tankerlerin geçiş yapacak yeri yok. Öte yandan son gelen habere göre ana yol tek şerit olarak açılmış vaziyette bu biraz rahatlama sağlayacaktır” dedi.

Abbasoğlu eğer bir istasyonlarında akaryakıt olup da ikmali reddeden bir istasyon olursa kontratını anında feshettiklerini ifade etti. Abbasoğlu " Bu bizim kırmızı çizgimiz. Böyle bir şey olamaz" dedi.

Bölgede 350 istasyonları olduğunu ve bunlardan 40 tanesinin hasarlı olduğunu ifade eden Abbasoğlu “Vatandaşlarımız tüm geceyi araçlarında geçiriyorlar ve ısınmak için motorlarını çalıştırmak zorundalar. İnsan doğası gereği normalde yüzde 50 depo dolumu ile hareket ederken yüzde 100 depoyu doldurunca akaryakıt istasyonlarında bazen mal bitebiliyor” dedi.