Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, OPEC+ toplantısının anlaşmazlık nedeniyle askıya alınmasından sonra son iki haftanın en büyük düşüşünü kaydettikten sonra yatay seyrediyor.

Vadeli kontratlar New York piyasasında pazartesi günü yüzde 1,9 düştükten sonra varil başına 48 dolar civarından işlem gördü. Pazartesi günü başlayan görüşmeler, Suudi Arabistan ve diğer birçok üyenin Rusya’nın üretim artırım teklifini reddetmesiyle Salı gününe ertelendi.

İngiltere’de Şubat ayının ortasına kadar ulusal bir karantina ilan edilirken Japonya ise olağanüstü hal ilan etmeyi planlıyor.

Zayıflayan doların desteğiyle birlikte ham petrol fiyatları pazartesi günü varil başına 50 dolara kadar yükselmişti fakat karar sonrasında sert bir düşüş yaşadı.

OPEC+ aşı iyimserliğine rağmen aceleci davranmak istemiyor çünkü artan koronavirüs vakaları küresel talebi hala baskılıyor. Koalisyon büyük ihtimalle fiyatları şu anki seviyelerde tutmak için uzlaşıya varacaktır. VI Investment Kıdemli Emtia Analisti Will Sungchil Yun

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 11:57’de varil başına 47i61 dolar civarında yatay seyretti.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, pazartesi günü yüzde 1,4 değer kaybettikten sonra yüzde 0,2 daha düşüş yaşayarak varil başına 51,01 dolar civarından işlem görüyor.