Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'den gelen zayıf ekonomik göstergeler petrol fiyatlarında aşağı yönlü etki yarattı.

ABD ham petrolü yeniden 109 dolar seviyesine gerilerken, Brent petrol de 110 doların altına geldi.

Çin'de salgın önlemleri kapsamında birçok fabrikanın üretimini durdurmak, tüketicilerin de evde kalmak zorunda kaldığı Nisan ayında sanayi üretimi ve perakende satışlarda sert daralma izlendi.

Nisan ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi sanayi üretiminde yüzde 0,5 artış kaydedilmesi yönündeydi.

Perakende satışlar ise aynı dönemde yüzde 11,1 düştü. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 6,6'lık düşüş olarak belirlenmişti.

İşsizlik oranı da yüzde 6,1 seviyesine çıktı. Ekonomistler bu dönemde ülkede yüzde 6'lık işsizlik öngörmüştü.

Dikkatler Brüksel'de

Petrol piyasalarında dikkatler Brüksel'de yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısına çevrildi. Toplantıda Macaristan'ın itirazları sonrasında Rusya'dan petrol ambargosuna yönelik karar tartışılacak.

Bloomberg'in haberine göre Almanya, AB içinde koordine bir ambargo kararı alınamaması durumunda bile yıl sonuna kadar Rus petrolü ithalatını durdurmayı planlıyor.