Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Petrol, önde gelen enerji oyuncularından gelen sektördeki talebin durumuna ilişkin beklentilerin etkisiyle yeni haftaya dalgalı bir karışık bir başlangıç yaptı.

ABD ham petrolü ilk işlemlerde yüzde 1'den fazla düştükten sonra varil başına 89 dolar civarında denge kazandı. Brent petrol de 94 doların altını test etti.

Yavaşlayan büyüme, benzin de dahil olmak üzere enerji kullanımının düşeceği endişesini beraberinde getirirken yatırımcılar son aylarda emtialardan uzak durmaya gayret ediyor. Bu, ABD ham petrolün geçen hafta neredeyse yüzde 10 düşmesine neden olan unsurlardan biri olarak öne çıkmıştı.

Ham petrol, 2022'de, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından yılın ilk aylarında yükselen, ardından küresel yavaşlama endişelerinin hız kazanmasıyla Haziran ayından itibaren dibe vuran bir seyir izledi. Yükselen enflasyon, Fed dahil merkez bankalarını faiz oranlarını yükseltmeye sevk ederken ve yatırımcılar bu yarıda daha fazla artış yapılması beklentisini taşıyor.

Goldman Sachs Group Inc. analistleri, 7 Ağustos tarihli notta, petrol piyasasının cari fiyatlarla sürdürülemez açıklarda kalacağını beklemeye ettiklerini belirtti.