Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Pimco: Asya'da gelişen ülke paraları 20 yılın en ucuz seviyelerine yakın

Pimco: Asya'da gelişen ülke paraları 20 yılın en ucuz seviyelerine yakın

Pacific Investment Management (Pimco) Asya'daki gelişen ülke para birimlerinin ucuz olduğunu ve ufukta görünen ticaret anlaşmasının alım için uygun zaman oluşturduğunu belirtti

Giriş: 18 Kasım 2019, Pazartesi 12:13
Güncelleme: 18 Kasım 2019, Pazartesi 12:13

Ünlü Fon Yöneticisi Pimco Asya'da gelişen ülke para birimlerinin 20 yılın en ucuz seviyelerine yakın olduğunu belirtti. Kurum, ABD ile Çin arasında yaklaşan ticaret anlaşmasının da alım için doğru zaman oluşturduğunu ifade etti.

Pimco Gelişen Piyasalar Portföy Yöneticisi Roland Meith beğendikleri para birimleri arasında Endonezya rupisi ve Malezya ringiti olduğunu, Çin yuanı pozisyonunu da artırmayı değerlendirdiklerini söyledi. Meith, ticaretle ilişkili para birimleri Güney Kore, Singaur ve Tayvan para birimlerinde kısa pozisyonlarını da azalttıklarını ifade etti.

Meith "Değerleme modellerimize göre gelişen piyasalar son 20 yıldaki en ucuz seviyelere yakın. Bu da para birimlerini almak için fırsat oluşturuyor" ifadesini kullandı.

Dünyanın en büyük 2 ekonomisi ABD ile Çin'in ticaret anlaşmasına yaklaşmasıyla gelişen ülke varlıkları ralli yapıyor. Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kudlow geçen hafta ticaret anlaşmasının ilk fazı konusunda son aşamaya yaklaştıklarını duyurmuştu. 10 bölgesel para biriminin dolar karşısındaki performansını izleyen Bloomberg JPMorgan Asya Dolar Endeksi Eylül'de 10 yılın en düşük seviyesine inmesinden bu yana % 2.1 yükseldi.

Çoğu Asya para birimi konusunda pozitif olan Pimco Hint rupisi için aynı görüşte değil. Mieth "Rupinin metrikleri iyi ancak Hindistan'daki diğer dinamikleri, özellikle Moody's'in son indirimini göz önüne alınca daha temkinliyiz" ifadesini kullandı. Rupi Moody's'in 8 Kasım'da ülkenin not görünümünü negatife düşürmesiyle % 0.5 düşmüştü.

Mieth gelişen piyasalar için en büyük riskin ticaret müzakerelerinin tersine dönmesi ve küresel resesyon tehdidi olduğunu vurguladı.

Mieth Hong Kong'taki protestolar nedeniyle oluşan negatif algının, Çin'in askeri müdahale gibi daha aktif önlemler almadığı müddetçe diğer piyasalara bulaşıcılık etkisi olmayacağını öngördü.

Uzman, Asya'da Çin ve Hindistan dışındaki ülkelerin faiz indirim döngülerinin sonuna yakın olduğunu da sözlerine ekledi.