Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel piyasalarda Fed'in agresif sıkılaşması fiyatlamalara daha fazla dahil edilirken, yurt içi piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Nisan toplantısından herhangi bir sürpriz beklemiyor.

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin faiz anketine katılan 19 kurumun medyan beklentisi politika faizinin yüzde 14 seviyesinde sabit bırakılacağı yönünde oldu.

Yılsonu tahminini paylaşan 16 kurumun medyan beklentisi faizlerin yılsonuna kadar değiştirilmeyerek yüzde 14 seviyesinde tutulacağı yönündedir.

En düşük yılsonu tahmini veren kurum Ağustos ayından itibaren faiz indirimlerine başlanarak politika faizinin yılsonuna kadar yüzde 9 seviyesine kadar düşürülmesini, en yüksek yılsonu politika faizi tahminini paylaşan kurum ise Eylül ayında faiz artırımına gidilerek yılsonuna kadar politika faizinin yüzde 22 seviyesine kadar yükseltilmesini beklediklerini paylaştı.

Cari açıkta yıl sonu beklentisi 35 milyar dolar

Bloomberg HT Araştırma Birimi cari dengeye ilişkin de bir anket gerçekleştirdi.

Ankete katılan 19 kurumun yılsonu cari açık medyan beklentisi Mart ayında yapılan anketin sonucu olan 32,5 milyar dolardan 35 milyar dolara yükseldi.

En yüksek tahmini veren kurum 55 milyar dolar, en düşük tahmini veren kurum 27 milyar dolar cari açıkla yılı tamamlayacağımız yönünde tahmin paylaştı.